• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

srijeda, 30. studenoga 2011.

Snowqueen follows the yellow brick road iliti koje sam poklone i s kim razmijenila na bajkovitom swapu

Bajka koju sam odabrala počinje ovako:
DSC01327
Tako je bilo i sa ovim swapom. Swap partnerice se nisu poznavale, a sad jedna od njih svakako zna da, koliko god voljele bajke, obje još više vole igrane i animirane verzije istih.

Dok sam bila dijete, sjećam se da su postojale dvije verzije animiranog filma “Snježna kraljica”. Jedan je bio ruske produkcije, drugi japanske. Ruski crtići bili su mi puno draži od japanskih,  koje smo gledali na RAI kanalima, i za koje se u to vrijeme riskirao život i zdravlje penjući se na krov i namještajući antenu. Na kraju bi avantura namještanja antene bila zanimljivija  od samog crtića… Ali ruski crtići…likovi su se ljepše i prirodnije kretali, uvijek nas je neki patuljak uvodio u priču, a naslov i odjeća likova bili su ukrašeni bogatim i ornamentalnim busenima vitica, cvijeća i ruža (bit će da sam već tada zapela za One Stroke ;))

Morala sam odati jedan hommage toj uspomeni u ovom swapu!
DSC01331

 Čini mi se da je “Snježna kraljica” Hansa Christiana Andersena jedna od najistinitijih i najmoćnijih bajki s kojima sam se ikad susrela.  Ne uljepšava, ne laže i ne maskira, ljubav pobjeđuje na kraju, ali ne prije nego što daš mladost i cipele u kojima hodaš, pređeš rijeke i planine do kraja svijeta, i na samom kraju od nemoći samo legneš i zaplačeš. Da, postoje ogledala u kojima se stvari čine ružnijima i zločestijima nego što jesu. Srca se doista lede od hladnoće i to boli,  ali ljubav koja gori strpljivo i dugo može doista spasiti i ozdraviti takva srca.

Kao netko tko je opetovano pročitao jako mnogo bajki i susreo jako mnogo djece, znam da ova na djecu ne ostavlja dobar dojam nakon prvog, ili nekoliko prvih čitanja. Boje se. Duga je. Ne razumiju je. Ipak, toplo preporučujem uvesti ju u živote svih koji su za nju spremni, iz emocionalno-higijenskih razloga. Prije svih prinčeva na bijelim konjima i dokonih princeza koje čekaju iste….
Evo što je moja bajka još napravila od mene…
..dnevnik u A4 formatu…

DSC01324
“I u najhladnijem kutku zime skriveno je toplo srce”. Vidite li ga?

…obruč za kosu…
DSC01220

…okvir za fotografiju; vlastita ilustracija,ručno oslikan akrilnim bojama s dodatkom paste-snijega…
DSC01329

Paket je izgledao ovako izvana i iznutra:
DSC01321 DSC01322

Druga bajka u ovoj priči također visoko kotira na mojoj listi omiljenih, i jako sam sretna što sam ju dobila za partnericu! Bajka je to koja nas podsjeća da ono najvrjednije u životu već imamo, da ne treba nikud daleko ići po to i da je najveća snaga u nama samima. Ako se već i odlučimo na takvo putovanje, onda neka bude zbog samog doživljaja i iskustva putovanja.
Gore navedeno je, naravno, samo jedan osobni doživljaj, kojeg možete a i ne morate uvažiti. Ali na sljedeće svakako obratite pažnju, mnogo više o samoj bajci će vam reći ona:
DSC01409
Sigurna sam da već čujete “Somewhere over the rainbow” i da vam naviru sličice klapuckajućih glitter crvenih cipelica na žutom pločniku…Od velikog uzbuđenja primitka paketa, zaboravih ga fotografirati umotanog …zasram, zastid….nadam se da ćete oprostiti ovaj previd.

Dakle, moja filmofilska partnerica Marina poklonila mi je još i ove divotice…
DSC01403 DSC01407

..broš,lančić i kovčežić iz craftzee tvornice, u prekrasnom spoju “mađioničarskog” i glitterastog designa, koji neodoljivo asocira na jedne od najpoznatijih cipelica na svijetu,te obruč za kosu kakvog bi mi Judy Garland osobno iščupala iz ruku da ga je kojim slučajem ugledala. Marina osobitu pažnju poklanja urednosti i kvaliteti izrade, svakako preporučujem da ćirnete i ostale zanimljive accesssoires koje nudi u svom WooHoo dućanu.
Što kažete, ha?Pin It

nedjelja, 27. studenoga 2011.

Snyegourochka-info s prezentacije

DSC01339
Snyegourochka, djeva bajna!  Svake zime ja žestoko mantram i dozivam pahuljičaste zgode i nezgode, vječno željna neodživljenih skijanja i snježnih nanosa! Ne onih koje treba čistiti ujutro s automobila prije odlaska na posao, i neke onih koji čine pločnike nemogućim za hodanje, ne, ne tih…već onih koji čine pogled kroz prozor najljepšim mogućim prizorom, zovu na zavlačenje pod dekice nakon dugotrajnog boravka na divno oštrom zraku, pečenje kolača i toplu kuću, mirišu na cimet i naranče…Vjerojatno je ovo tek prvi od postova ledeno-mrzlasto-snježno-kristalne tematike, a jedna od inspiracija ove godine je i Snyegourochka, mlada djevojka koja prati Ded Moroza u ruskim tradicijama i pripovjetkama, a po nekim izvorima i njegova unuka.
Ona je dobri duh zime, ne onaj ledeni poput Andersenove Snježne kraljice, već onaj koji donosi radost i veselje, pahuljice, darove, ulazi u tople i zagrijane domove i među ljude, grije srca u hladnoj zimi.

Nisam se dugo premišljala što ću napraviti na besplatnim prezentacijama ovog mjeseca u “Art Shop”-u. Mješavina country paintinga i One Stroke Painting-a, s asocijativno zimskim dodacima…
DSC01341 DSC01345
…Crystal pasta (Maimeri) na kruni i torbici, Struktur pasta (Pentart) kao snijeg na ovratniku i rukavima, bijeli embossing napravljen pomoću silikonskih pečata, čipka papir…

…i naravno, One Stroke s ledenom verzijom božićne zvijezde.DSC01344

Ono što me posebno veseli jest činjenica da su se mnogi od posjetitelja upoznali i zaljubili u country painting, te pokazali želju da steknu ili prodube svoja umijeća o ovoj predivnoj tehnici…
DSC01332 DSC01336
Do sljedećeg posta pozdravlja vas vaša pahuljičasto nadajuća….Let it snow!!! Pin It

nedjelja, 13. studenoga 2011.

One Stroke Painting napredni tečaj-info

Evo marljive i zabavne družine, sastavljene od žena različitih kreativnih profila, moje prve generacije naprednih strokerica. Eh, nije čudno da je Rajko D. često rimovao generaciju i inspiraciju…Mnoge od njih su jako samozatajne, a ja ne mogu više odolijevati porivu da njihove radove ne izložim svjetlu javnosti ;), i objavim urbi et orbi kako duboko vjerujem u njih i čekam još mnoge, mnoge strokerske pobjede.

 DSC01203

Već prvog dana naprednog tečaja, neposredno po dolasku, gospođa Jela oduševila nas je radovima koje je naslikala nakon početnog tečaja (kojeg je pohađala pokoji tjedan ranije):
DSC01166

Drugog dana njihova kreativnost iskazala se u različitim oblicima..
jasini kolači

..pa, gledajući ih ovako vrijedne, ni ja nisam mogla odoljeti praznom papiru…
DSC01207 DSC01211


Završni projekt pratila je i lagana trema, pokazujući samo koliko su  ozbiljno i odgovorno shvatile tečaj. Kako se kasnije pokazalo, trema nije bila opravdana ;))
DSC01246 DSC01239

Od srca zahvaljujem svim ovim divnim damama na atmosferi, zabavi, kolačićima, komentarima, povratnim informacijama, društvu i prilici da ih nešto naučim. Pozdrav, lipe moje! Pin It

petak, 4. studenoga 2011.

Nagrada! Ha?

Stvarno me zatekla nespremnu..ali brzo sam se pribrala ;))).Kako i zašto sam ju zaslužila, pitajte Bluebell Boo ;) koja mi ju je dodijelila. A ja sam, iako zbunjena, jako sretna i zahvalna zbog toga, jer mi je ovo-prva!

Pravila nalažu da preuzmem nagradu...




...i prepišem pravila....


1. Pokupiti nagradu
2. Zahvaliti na nagradi
3. Postaviti link na moj blog.
4. Postaviti sliku nagrade na svoj blog.
5. Dodijeliti nagradu za novih 7 blogova i obavijestit ih o tome
6. Napisati 7 stvari o sebi


Ne mogu se pohvaliti velikim iskustvom u bloggerskom svijetu, ali u ovih nekoliko mjeseci nekoliko mi je vaših blogova doista zapelo za oko. Kako je jedno od pravila ove igre nagraditi 7 novih blogova, pazila sam (nadam se, uspješno) da ne ponavljam dobitnike. Mnogo je više onih kojima bih je htjela podijeliti, naročito onih koji su svojim toplim i lijepim riječima i komentarima širili pozitivnu atmosferu u ovoj našoj domaćoj blogosferi ;), i potrudili se da se novopečeni bloggeri-a među njima i ja- ugodno osjećaju u tom društvu.


Nataliji , jer želim svih upoznati s ovom mojom divnom prijateljicom i njenim blogom, s kojim nas je ugodno iznenadila prije nekoliko mjeseci, a koji će vam donijeti pregršt novosti i informacija o materijalima iz hobby svijeta. Upravo je ona zaslužna za činjenicu što su mnogi popularni materijali koje volimo i koristimo u našim stvaranjima uopće ugledali hrvatske kreativce.

Marini, jer baš volim čitati njen blog! Zbog novosti iz svijeta informatike i besplatnih poduka na istu temu, visoke kvalitete bloga i pitke čitljivosti.

Edi, jedinoj keramičarki među blogerima koju poznajem, pravoj umjetnici i jako zgodnoj teti.
Kristini, mojoj imenjakinji i prvoj internacionalnoj blog frendici.
Tini, tihoj i samozatajnoj, da joj nagrada glasno zbori s naslovnice bloga!
Bensendinki, zbog svih šarenih boja i oblika kojima me uveseljava često, i zato što je doista drukčija od drugih.
Ljiljani, vjernoj pratiteljici mog bloga, najažurnijoj komentatorici, čuvarici dalmatinskih gušti i suradnici u zafrkanciji.

 
...i napišem sedam stvari o sebi...

1. Ja doista ne podnosim "skorup" -"kožicu" s mlijeka i na najmanji znak iste-odlazim, odustajem, ne priznajem kompromis.
2. Astrologija je moja stara ljubav i učiteljica, koju još ponekad priupitam za savjet.
3.Moje uspomene i sjećanja uglavnom imaju glazbenu podlogu, događaje iz života me često asociraju na citate i tekstove pjesama, a rock ima jednako mjesto u mom životu kao i  vrtić, škola i crkva.
4. Olako zaplačem, tako da mi se i djeca rugaju i zovu me: "Plačimačak!"
5. Želim iskušati jaaaaako dugu vožnju na Harley Davidsonu. Npr. po Route 66.
6. Nevjerojatno je koliko dugo, široko i daleko  umijem analizirati, i na koliko prostih faktora mogu rastaviti i najjednostavniju stvar. Moj muž ZNA.
7.Najdraži mirisi: cimet, jasmin i naranča. Svaki posebno.


I kad već pričamo o dobrim i zanimljivim blogovima, pozivam vas da, ukoliko već niste, svratite na najmedenij blog i pogledajte novosti o superbajkovitom swapu koji traje od 2.do 18. studenog. To je tek prvi u nizu zabavnih swapova koje nam je Bluebell Boo pripremila, pridružite se, što nas je više, bit će nam veselije!Pin It