• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

srijeda, 29. veljače 2012.

One Stroke Painting završni tečaj-info

 

Najgorljivije obožavateljice One Stroke Paintinga ovaj su tjedan okrunile završnim tečajem u trajanju od četiri dana. Novi potezi i motivi, mnogo vježbanja,puno dobre zabave i opuštanja uz slikanje u veselom društvu-to je naše One Stroke iskustvo! Uživajte u fotografijama.

 

Pin It

ponedjeljak, 20. veljače 2012.

London calling – info s prezentacije


DSC01905

Ovog mjeseca u Art Shopu odlučila sam napraviti prezentaciju dviju najposjećenijih i najtraženijih radionica, za koje se i nakon opetovanih termina uvijek traži mjesto više, a to su shabby i decoupage s oslikavanjem tkanine.
DSC01883        DSC01894
Sasvim prigodno, za model se ponudila stara stolica polomljenog sjedala, kojoj je trebalo izraditi novu tkaninu za presvlačenje te prekriti i urediti oštećenja, a na kraju je i tapecirati.

DSC01965  DSC01968
U totalnoj poplavi ružičasto- bijelih i rascvjetalih shabby dekoracija upitah se: ima li shabbya i nakon shabbya? I može li i bez bitumena?
O, daaaaa……!
Neopunkerska varijanta u nježno sivoj boji, s obrnutim i dvostruko brušenim rubovima. Trodimenzionalni detalji napravljeni bijelim embossingom i pastom. Strawberry fields forever. Retro Union Jack pojačan stamping čipkom. Efekti pohabanosti na tkanini.
DSC01897 DSC01971

E, tako ja vidim shabby. Zaslužio je novo izdanje.Pin It

subota, 4. veljače 2012.

Snow day

Fotografija0454 Fotografija0455
Moram priznati da 2012. djeluje. I to brzo. Križam snježne nanose s liste želja. I ne, to ne znači da sam ih se zasitila i da ih ne želim i još pokoji dan, suprotno željama svojih sugrađana.
Bravo, 2012., samo tako nastavi!Pin It

petak, 3. veljače 2012.

My little precioussssssss…..

DSC01820
…tepa Golum prstenu u “Gospodaru prstenova”, svom zlatu, najvećoj dragocjenosti, ljubomorno ga skrivajući od tuđih pogleda.
Ali zato ćemo ove bejbis nećemo skrivati, već ih itekako izložiti pogledima, i to prvo vašim.
Upoznajte redom deerfoot, stepper oval figure kist.
DSC01825

DSC01821
Ivančice su izrađene ovalnim kistom koji podsjeća na mačji jezik, ali “izrezuckanog” ruba (odatle naziv figure) tako da već jednim potezom dobijete stiliziran oblik latica ivančice, kamilice, karanfilića….. Tučak je izrađen kosim deerfoot-om, kojem njegov oblik omogućava i korištenje više od četiri boje odjednom.
Vitice i detalji izrađeni su linerom; vjerujem da je taj kist već svima poznat, ali ovako fin i kvalitetan…wow!
I na kraju-stepper, kist kojim postižete brzinu i efekte koje biste inače radili iz dva poteza, ovdje sam koristila za veće listove. Danas je on moj favorit, potpuno otkriće mi je raditi s njim! Jedan je od onih koji u ovoj liniji  nosi oznaku original, što znači da je autentično dizajniran i kreiran Tatyaninim talentom, rukom i mozgićem.

I tako….eto.
DSC01823Pin It

srijeda, 1. veljače 2012.

Još malo strokesa

 

Nisu The Strokes, ali su strokes. A la mediterraneo.

kikefr

Kojim kistovima je napravljena ova slika, pitate se? Predivnim Tatyaninim čarobnjacima. Želite ih upoznati? Oni zaslužuju jednu sasvim novu,vlastitu priču, stoga čitajte više uskoro o njima kod hobbyManiaKalne strokerice. Ta- ta-a…!

Pin It