• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

srijeda, 28. ožujka 2012.

Stara ura-info s radionice

Neodoljivi motivi starih satova bili su inspiracija za još jednu radionicu s duhom vintage romantike. Kombinirali smo ih sa nekoliko vrsta pasti u stencil izvedbama:cracking pastom, koju možete vidjeti na centralnim dijelovima uri i mineralnom pastom, koju smo koristili kao okvir. Starinski izgled dodatno je pojačan 2K Fineline crackle varnishom, i to samo na uri. Uživajte u fotografijama!

Pin It

petak, 23. ožujka 2012.

Lady Marmelade- info s prezentacije

 

Kako je ovdje potpisnica ovih redaka više puta javno obznanila svoju frankofilsku opsesiju, i ovako nešto je moralo doći na red. Dosadila sam vam već? Da, znaaaaam…

Kad jednom, ipak i napokon, odem u Pariz, sigurno će se mnoge moje romantične predodžbe hranjene godinama gomilom knjiga, fotografija, filmova, literature, učenjem jezika, hipersanjarenjem a la Amelie, rastopiti kao šećer u marmeladi.

Međutim, do tada, pucam sve sličice iz glave i smještam ih na oveća platna i ostale podloge. Ovaj put: motivi starinskih zidnih tapeta, Moulin Rouge wet soft decoupage papir, embossing i stamping u kičasto-pernatoj izvedbi. Još jedan komad Pariza u mom osobnom mozaiku. Jusqu’a la prochaine….Au revoir ;).

Lady Marmelade DSC02308

Pin It

utorak, 13. ožujka 2012.

Sat s hortenzijama-info s radionice


422580_10151391960730302_327873615301_23306950_781254172_n
Uz tečajeve Početnog, Naprednog i Završnog One Stroke Paintinga, od sada u Art Shopu održavamo i radionice potpuno posvećene mojoj  ljubavi, blink, blink! Danas smo oslikavali drvene podloge za satove koje smo prethodno obradili tehnikama cracklea, sjenčenjem i lavageom . Pogledajte ove ponosne dame, koje sad već u hipu uče i slikaju nove motive! Baš kao što su i one, i satovi su nam ispali divni, unikatni i posebni. Uživajte!
DSC02204 DSC02205

DSC02207 DSC02206Pin It

ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

OSCI 2 Certified instructor!

Posljednjeg dana u Engleskoj imala sam zadatak napraviti još nekoliko radova prije evaluacijskog dijela ispita. Posebno me veselio ovaj na žutoj podlozi, u folkart stilu kojeg ranije nisam probala. Podsjetio me na Alicinu Zemlju čudesa, kao i onaj jučerašnji na crnoj podlozi. Sasvim sam sigurna da će se neki od mojih radova u budućnosti razvijati upravo u tom smjeru.
DSC02149 DSC02147

Još me jako drma adrenalin od čitavog iskustva certificiranja na Level 2!
Puna sam različitih osjećaja,  konfuzije, ponosa, sreće, odgovornosti-ma svega u jednom! Povremeni teleći izraz na fotografijama, dakle, nije slučajan. Neke od unutarnjih podličnosti, takozvanih malih kristinkovaca ,kao što su Ana-Liza i Mr. Perfect, već razmišljaju kako još više poraditi na detaljima i usavršavati se, dok Ego Tripper, Praznoglava i Pametnjakovićka spavaju na lovorikama i vesele se sutrašnjem letu doma -zračnom elementu, ptičjoj perspektivi, bistrenju uma između slojeva bijelih pahuljastih jastuka i neograničenoj količini sunčeve svjetlosti… Obožavam! Do dolaska na aerodrom ipak, treba razmišljati prizemljeno, i  ne  zaboraviti -  u Engleskoj…
DSC02151Pin It

nedjelja, 11. ožujka 2012.

Kalendar događanja

Pregažena poslovnim rasporedom i izmučena nenadano slomljenim ekranom monitora po kojem se nekontrolirano razlijevaju pikseli, slabo navraćam posljednjih tjedana po vašim blogovima. Ni moj vlastiti ne prolazi ništa bolje. Ćoratanje između fleka na ekranu prisilno smanjenih dimenzija direktna je posljedica igre nesretnog završetka nekolicine maloljetnika krvnog srodstva. Naime, nogomet teniskom lopticom u prostoru od 15 m2 završio je stopalom težeg potomka na mom laptopu. Neizmjerno sam žalosna zbog cijele situacije i ovom prilikom se ispričavam pojedincima koji su očekivali da se javim ili navratim zbog bilo kojeg razloga.
Zbog poduže apstinencije u virtualnom svijetu počeli su se pokazivati neki znakovi ovisničke krize, te odlučih napisati povratnički post s gostujućeg računala , u vlasništvu istih onih koji su krvnički oštetili moje.
Dakle, što se radi kad se radi? Evo izbora sa nekoliko posljednjih radionica, rađenih na sasvim različitim podlogama, nekoliko frankofilski orijentiranih (čudi li se više itko?) i mnogo trodimenzionalnih efekata….Jedna od ovih radionica srušila je sve rekorde posjećenosti i lajkanja. Možete li pogoditi koja?

Caffe Decoupage 3D
DSC02192 DSC02196
DSC02193 DSC02189
DSC02187 DSC02188

Voulez-vous?
DSC02041 DSC02034
DSC02042 DSC02031
DSC02035 DSC02047
DSC02054 DSC02036

Svečane čaše
DSC02167 DSC02166

Ornamentalna terracota
DSC01861 DSC02013
DSC02014  DSC02009


Amfora
DSC02091 DSC02096
DSC02103 DSC02108Pin It

nedjelja, 4. ožujka 2012.

OSCI 2 – prva dva dana….nastavak….

Jesam li ja ono pričala o sunčanom vremenu jučer.? Pazi ovo sad….

DSC02121

Te sitne bijele točkice koje sigurno ne primjećujete na fotografiji su snježne pahuljeeeeee!!!!! Ideeeeeš!
Hvala dragom sponzoru na kišobranu prigodnom! Ona će se već prepoznati ;)
No, nisam se predugo brinula o vremenskim uvjetima, jer nas je danas čekalo  čak pet novih projekata .
DSC02134

IMG_00001

Umorne, ali sretne i zadovoljne velikim poslom kojeg smo napravile, za večeras pripremamo nešto mirniji provod-vježbanje akcenta u razgovoru s autohtonim govornicima jezika. Svakakve se tu zanimljivosti mogu čuti, kao npr. da su “Midsommer Murders” snimane upravo u ovom kraju; savjete o tome kako treba piti Earl Grey čaj; činjenice poput te da Englezi obožavaju indijsku kuhinju, a unatoč svom prigovaranju, podržavaju i obožavaju kraljevsku obitelj i uživaju u činjenici da su još uvijek monarhija….
Do sutra!Pin It

OSCI 2- prva dva dana…

 

Ok, bili smo u Frankfurtu, vidjeli svega blaga megalomanskog, crafterskog i hobbymaniakalnog. Ali, današnji sam dan provela na mjestu koje se zove-Craft Village…! Možete li zamisliti malu, slatku, picked fences verziju okruženu prirodom na britanski način? Da, postoji!

Kako crafterski svijet ne može bez One Stroke Paintinga, tako ne može ni Craft Village-tu tečajeve održava Elite director Mark Taylor, a usput i vodi vlastitu trgovinu art i hobby pribora i papira.

 

DSC02120

15 stupnjeva u zraku, sunčan dan, radna ekipa za poželjeti! Ritam na tečaju je jako intenzivan, a ja unaprijed uživam smišljajući sve divne projekte koje ćemo raditi novim potezima i trikovima, juhuuuu!!! And there’s a lot more of it where that came from…;)

Uživajte u malom ćiribimbu novih motiva. A ja idem u pub ;)

DSC02123

Pin It

OSCI 2!

Ovako to uvijek krene-nebom iznad oblaka, pahuljastim poljima…

DSC02111 DSC02114

DSC02115
A ispod oblaka - kuće od crvenih opeka, predivno uređena dvorišta, spooky gavran pod strehom, fish & chips, automobili koji voze s krive strane ceste, shire ovaj i onaj, izvrsno pivo u pubu, magla i kiša u ožujku, yardi, fahrenheiti i funte…i tabla s imenom za doček u zračnoj luci ;)

DSC02117


…Nije igra asocijacija, već prvi dojmovi iz Ujedinjenog kraljevstva, mjesta polaganja certifikata za OSCI drugog stupnja! Sutra je prvi dan seminara kod Elite directora Marka Taylora, kistovi su spremni, a, iako je kod mene još noć mlada i sat je manje nego kod vas, hitam u krpe jer očekujem program pun novih, intenzivnih i iscrpljujućih strokesa koji obećavaju nove kistovne avanture. Čitamo se i gledamo sutra, hrk, zijev…Pin It