• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

subota, 27. listopada 2012.

Nema podloge, hi, hi, hi…!

..bilo je sve što smo rekli potencijalnim polaznicama “Skrivene premijere” kada su se došle upisati na radionicu.   Nitko od upisanih nije znao što će biti tema , kojim će se materijalima i što raditi, ali se, baš kao i na dvije prethodne Skrivene premijere, popunila do posljednjeg mjesta. Jako me to veseli, jer to znači da moje polaznice jako vole iznenađenja, ali i da imaju povjerenje u naš odabir!

Još je jedna nepoznanica vezana za svaku Skrivenu premijeru – sve dok polaznici ne zauzmu svoja mjesta, nisam sigurna da li će im se uopće svidjeti to što su na slijepo i s faktorom rizika odabrali ;) Danas sam i ja bila pomalo nesigurna kako će reagirati, jer je radionica bila toliko različita od svih ostalih – po prvi put sam im umjesto kista, ljepila, boja i papira servirala konce, iglu, krojeve i – filc!

I to ne bilo kakav filc! Polaznice su se totalno oduševile stopostotnim vunenim filcom vrhunske kvalitete talijanskog proizvođača Renkalika, koji je bojan prirodnim bojama i dolazi u listovima u formatu A4.  U svom programu ima i jako puno dodataka kao što su glave, lica i tijela za lutke, gotove filcane ukrase, pribor za suho i mokro filcanje, vunu za filcanje,  knjige s prijedlozima i idejama za šivanje, podloge- teško je ne poželjeti napraviti nešto čupavo, mekano i toplo pored toliko inspiracije!

Na današnjoj radionici kao dodatak koristili smo kopče, koje se inače koriste  za izradu novčanika.  Mi smo napravili duguljaste verzije -futrole za naočale. S obzirom na to da se većina polaznika po prvi put susrela i tek upoznavala s materijalom, koristili smo jednostavne tehnike lijepljenja i šivanja nekoliko ukrasnih bodova. Kao ukras izradili smo male lutkice-vještice..ipak je Halloween blizu! Pogledajte te ljepotice i recite- nisu li filctastične?

DSC05330

DSC05332

DSC05337

DSC05344

DSC05348

DSC05357

DSC05362

Pin It

9 komentar(a):

  1. oduševljena sam :)))
    da mogu i ja bi došla na tvoje radionice, sve odreda :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. @MPL - i meni je baš <3! Hvala vam svima na komentarima, polaznice su se uistinu dobro zabavile na ovoj radionici. @ MattieMo- samo dođi do ST, ostalo meni prepusti;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikad ne sumnjaj u sebe i svoje ideje, garantujem da će uvek biti zabavno šta god se radilo, jer druga reč u nazivu tvog bloga(maniak) govori da omaške ne može biti i da sve mora biti savršeno, jedinstveno i posebno. Bar ja sam je tako shvatila.

    OdgovoriIzbriši
  4. ajme koje dobre vještice! sve su prekrasne (koliko to vještice mogu biti)!

    OdgovoriIzbriši
  5. zakon su sve do jedne! i mislila sam da je tako nesto,čuj,rad bez podloge? dec nije,strok ne,nakita nema,ćestitke su na podlozi,dakle... onda sam dobro sumnjala iako nisam bila na radioni ali vidimo se u srijedu,jedva cekam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Filcastične? Ne samo filcastično, ovo je super-filcastično.... nisam se okušala u filcanju, svrbe me prsti, hoću u Split...kmeeeeeeeee

    OdgovoriIzbriši