• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

subota, 5. siječnja 2013.

2013.

Imala sam velika očekivanja prema 2012. Sa zadovoljstvom mogu reći da mi ih je sva ispunila. Ako mi se krajem godine i pričinilo da me je možda zakinula za koji doživljaj, sve je to pošteno nadoknadila tijekom prosinca.
I had great expectations from 2012. I am pleased to say that it fulfilled all of them. And if it seemed for a moment that it missed in giving me few experience that I needed, she compensated it all in December.

I zato, od 2013. očekujem čak i više! Dapače, izazivam je! Jesi li čula, 2013.? Kao što je moja prijateljica Višnja rekla: “Rukavica je bačena”. ;) Izazivam te da pokažeš što možeš i znaš!  Znaš da ne volim prenemaganje pa budi žešća od svoje prethodnice. Ožeži!
And that is why I expect even more from 2013. In a matter of fact, I am provoking it ! Did you hear me, 2013? As my friend Višnja said: "The glove has been thrown." ;)  I am challenging you to show me what you've got for me! You know I don't like lukewarme lingering so be a knocker! Hit me!

Nekako mi je draže čestitati Novu godinu kad ona već malo počne. Ono, da je omirišem malo, da vidim što da vam uopće poželim. A po onom starom i  dobrom običaju da zaželiš drugima što bi i sebi samom :D, od sveg srca vam želim da u 2013.  živite sebe svom svojom puninom, usmjerite se na ono što vam je “unutra”, što manje obraćate pažnju na vanjska smetala, volite, radite i  uživate u životu! I da to ne bude tek fraza. Ostavljam svakom od vas da ide u dubinu ove poruke onoliko koliko to želi.
I like to send my New Years best wishes after it begins. After I "smell" it a little and feel what is needed. Following the good old habit to wish to the others what you wish for yourself, I wish you sincerely to live your true self to the fullest, that you concentrate to your inner visions, mind as less as you can everybody who interrupts your process, love, work and enjoy life! And don't leave it  just on the intention level. I leave to each one of you to take it seriously and go as deep as you want to.

Što je kod mene “unutra”? U  prvoj polovini siječnja još uvijek snježne maštarije koje uključuju i dekice, filmove i dobre knjige, ugodno društvo, različite tople napitke…i kistove i boje, naravno!   Kada bih ove "sličice" pretočila u slike, ovako bi  izgledale:
And what is "inside" me? In the first half of January, there are plenty of snow fantasies, which include warm blankets, movies and good books, enjoyable company, and variety of hot beverages...and brushes and some paint, of course! If I could transform those fragments into paintings, they would look like this:
1801a
0102
Projekte ste već vidjeli, a ovdje su prilagođeni novim podlogama i radionicama country&decorative paintinga koje ću imati ovog i sljedećeg mjeseca.Lynne Deptula design, naravno ;).
Nego, kako ste mi vi? Što ima kod vas “unutra” na početku Godine sretnog broja ;)?
You have already seen these projects, and here they are made on new wooden surfaces. I'll be teaching them in workshops  during next two months. They are Lynne Deptula design, of course. ;) And how you've been doing? Is there something specific "inside" at the beginning of the Year of Lucky number ;)? Pin It

4 komentar(a):

  1. Samo napred! I ja imam velika očekivanja od 2013. Ustvari, luda, šašava ali što je još luđe i šašavije, verujem u to.

    OdgovoriIzbriši
  2. Moram ti priznati da sam podosta konfuzna na početku ove Nove godine,nadam se da neće biti tako cijele godine,no ipak su uvijek očekivanja da će biti bolje,..također i tebi želim sve najljepše u Novoj godini!

    OdgovoriIzbriši
  3. ahhh, puno toga ima planiranog, a vremena-ne baš toliko. da se barem može kupiti koji "sić" vrimena, pa da sve obavim kako treba!
    tebi želim puno uspjeha u ovoj godini! i još više!

    OdgovoriIzbriši
  4. ajme meni, prva sličica mi je predobra *.*
    sigurna sam da će tvoja bit bolja nego prošla, nadam se istom i za sve nas ;)
    i kavici s kistovima :D

    OdgovoriIzbriši