• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

četvrtak, 18. kolovoza 2011.

Venezia

Imam jednog Marka.On je sve i započeo. Jako posebnog Marka. Taj je Marko htio vidjeti Veneziu, gondole i pripitomljene golubove na istoimenom mu trgu. Htio je vidjeti gdje je to Indiana Jones lutao i isplivao iz kanalizacije u 3. dijelu.
Majka tog Marka nije željela vidjeti Veneziu. Zamišljala je miris koji se širio iz tih kanala. Užasavala se niskog leta golubova i  stotina gugatavih koji se kreću zrakom i kopnom u njenom pravcu. Majka je voljela turistički pohoditi mjesta s manje gužve, gdje se ne čeka puno na red, i šeta se gradom po vlastitom planu i programu. Doduše, silno je željela posjetiti Murano i tvornicu stakla.
Brata tog Marka nije bilo briga. Glavno da se ne ide avionom.
Otac tog Marka ne voli gužvu i vrućinu. Još više ne voli brodove.

Jasno je, idemo u Veneziu.

Gledala sam kuće neodredivog datuma gradnje uronjene u more i odjednom mi se žrnovačka vlaga učinila bezazlenom. Tandrkavi vaporetto mirno nas je vozio  linijom br. 25 dvadesetak minuta. Tata je bio zahvalan. Imala sam pogled na Murano cijelim putem....


Silaskom na kopno požurili smo uličicama i mostićima tražeći gondole.


Hmmmm, nema ružnog mirisa, ne pliva ništa organsko po površini kanala ...čak je doista romantično. A ja volim mostiće.


Ulazeći dublje među kalete bilo mi je jasno zašto ovdje uvijek ima najviše turista, čak i kad more i kiša u kombinaciji poplave ulice pa je šetnja moguća jedino u gumenim čizmama do koljena. Doista je oku teško pojmiti da su se takve predivne građevine gradile ljudskom rukom prije nekoliko stotina godina, da je to doista tu pred tobom, da stoji i dalje na istom mjestu, bez ruzine i teške patine, i da sjaji i dalje.




 Nikad, ali nikad nisam vidjela mjesto s toliko ljudi.



U vrijeme nastajanja ovih fotografija, nisam imala pojma da će jednom biti na nekom blogu, a kamoli da će to biti moj.
Tada sam bila prezauzeta praćenjem  umornih dječaka koji su zanijemili od popijene Dramine i živopisnih prizora oko sebe. U rijetkim trenucima bih se sjetila fotoaparata.  Fotografije staklenih Murano figurica, trgova, pročelja predivnih crkvi , koje vjerojatno očekujete sljedeće - nemam. Ne postoje. vožnje u gondoli također. Za one koje to zanima, cijena je 80 eura, a vrijeme čekanja 2-3 sata.


Ali zato imam ove :





Morat ću se vratiti još jednom da vidim Murano. Ali to će već biti neki novi post.

Pin It

14 komentar(a):

  1. e vi ste pravi sretnici, bila dva puta u venezii, i oba puta padala kisa! e za to prezivit trebas stvarno biti fanatik ili romantican, a posto znamo da nisam ovo drugo mora bit da ima nesto u tom gradu ;-)
    visnja (kad moram bit anonimna dole:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. istina, nemoguće je posjetit veneciju a da se ne zaljubiš... ima nešto u njoj šta te uvijek zove natrag :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. otkrila sam blog preko hobbychic-a, prekrasno je što nam se u blogerskom svijetu pridružuju nove blogerice kreativke. Postala sam članom i nadam se da ćemo se ugodno družiti i razmjenjivati savjete i inspiraciju. Želim ti VELIKU dobrodošlicu :) :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisan bila u Venecii,ali sad kad si ti to tako lipo dočarala rječju i slikom..,kada jesan.....
    Nađoh te kod Tee..
    Sretno s blogom.
    melanzana
    (silom prilika i ja moran biti ono ka tobož anonimna..)

    OdgovoriIzbriši
  5. Venecija je stvarno čarobna i jedno je od mjesta koje bi voljela posjetit.

    pozdrav od one šutljive male sto stoji uvik blizu stola na prezentacijama

    OdgovoriIzbriši
  6. Veliko vam hvala svima, stvarno od srca! Blogganje mi je još uvijek novo i oči su mi kao Alici u zečjoj rupi. Jako me vesele komentari i sljedbenici, osjećam se kao slavljenik koji ne može vjerovati kliko puno gostiju mu je stiglo na rođendan ;)))! Nadam se da ćemo se družiti često,ugodno i svrhovito, krećem odmah na pohod po svim vašim blogovima! Ljupci i zagrljaji svima!

    OdgovoriIzbriši
  7. @tina
    Ne više biti šutljiva, Tina, no, no!!!Odmah na sljedećoj prezentaciji hrabro se predstaviti, ili doći u crvenoj majici na kojoj piše "Tina". Veliki pozdrav i vidimo se na sljedećoj prezentaciji!

    OdgovoriIzbriši
  8. @Anonimno
    Draga Melanzano, ako imaš gmail ili bilo kakav drugi google account, ne moraš biti anonimna-jesu ga malo zakomplicirali, ali se možeš prijaviti i samo preko njega,s imenom i sličicom. Drago mi je da ti se svidjela Venezia i hvala na lijepim željama!

    OdgovoriIzbriši
  9. @nail crazy
    Upravo tako, mada,da mi je to netko pričao prije ovog puta, ne bih mu vjerovala.
    Moram reći da me dodatno veseli vidjeti osobe s zelenim noktima na blogu, kakva sam i sama.;)Moja nijansa za kolovoz-Surfing Crocodile od Anny-a. Vrišti.

    OdgovoriIzbriši
  10. Došla i ja na rođendan.... drago mi je da Venecija nije onakva kakvu si je zamišljala jer ja iz totalno istih razloga ne želim ići tamo... Ovako tko zna? Možda jednog dana....Idem vidjeti što još ima kod tebe...

    OdgovoriIzbriši
  11. Zavidim vam, vidi se da ste uživali :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasan blog i radovi, sve pohvale!!!
    I ja sam te našla kod naše Teice:)
    Venecija je jako lijep grad, bila sam nekoliko puta tamo.
    Dobro nam došla u blogerski svijet:)

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  13. a Kiko moja kreativna:) ponosna sam na tebe i ljubim te ... slikice su super i bas ti stoje putovanja :) zelim ti jos bezbroj destinacija u vlastitom aranzmanu i da blogas pa da ti mi komentiramo i lajkamo :)) kiss
    taja ♥

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala, Zondra, na toploj dobrodošlici!

    OdgovoriIzbriši