• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

subota, 10. rujna 2011.

Francuski vintage sat-info s radionice + mini tutorial

Moje drage polaznice već su se imali prilike uvjeriti kako sam poprilično  “obsédè par le Français”, odnosno opsjednuta svime što podsjeća na ili potiče iz zemlje užitaka, te kako temu nemilosrdno koristim i iscrpljujem u brojnim radionicama. Brzina kojom se popunjavaju takve radionice znak je da nisam jedina ;) Jedva sam  dočekala rujan i otvaranje nove sezone  kako bismo merveilleuse klasične decoupage papire  upotrijebili za novu tik-tak poslasticu, ovaj put kombiniranu s cracking i antique pastom i nezamjenjivim vintage accessoireom-bitumenom.
Prvo možete malo uživati  u radovima polaznica…
…a u slučaju da i sami poželite “un peu d’atmosphere” s radionice, evo mini tutoriala koji vam može u tome pomoći:

Od  klasičnog decoupage papira izrezali smo krug, nešto manjeg promjera od same podloge. Papir smo namočili 10-ak minuta u vodi, te zalijepili decoupage ljepilom na podlogu.
 DSC00780
“Prsten” koji je ostao nepokriven papirom premazali smo  primerom za cracking pastu, kojeg smo obojali akrilnom bojom. Nakon što se primer osušio, nanijeli smo cracking pastu.
DSC00785 DSC00795
Dok se pasta sušila, decoupage smo nadopunili različitim motivima s ostalih “français” papira i salveta.
DSC00806 DSC00809
Vintage efekte dobili smo kombinacijom antique zlatne paste i bitumena:
DSC00804

Na kraju detalj ne sitan,ali bitan-satni mehanizam. Znate odakle sam naučila sve ove francuske riječi? Ma čula sam ih od sata, ozbiljno…Na kraju čak i progovori na francuskom ;)))).Voilà!
DSC00815

Materijali koje smo koristili:
Cracking primer  + Cracking pasta
DSC00797 DSC00796
Antique pasta
DSC00810
Bitumen
Klasični decoupage papiri
Ljepilo za decoupage
Salvete

The Shabby Nest
Pin It

7 komentar(a):

  1. dojam je wooooow :) :) a koji ste papir namakali 10 min??

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš su chic ovi francuski satovi ! I hvala ti puno na uputama.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasni french chic !
    Hvala na tutorijalima kao podsjetnik za nas koje nismo baš bile "štreberice" na radionicama!

    OdgovoriIzbriši
  4. @Medena, klasični decoupage papir-nakon toga ga lagano potapkaš papirnatim ubrusima kako bi se upio višak vode i decoupagiraš kao i s ostalima.
    @Sandra i @Tea-merci!
    @Ljiljana- pa ti si mi jedna od glavnih štreberica ...;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasan sat, tako chic. Hvala na tutorialu.

    OdgovoriIzbriši
  6. satovi su savršeni! strata sto nisam mogla biti na radionici

    OdgovoriIzbriši