• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

srijeda, 30. studenoga 2011.

Snowqueen follows the yellow brick road iliti koje sam poklone i s kim razmijenila na bajkovitom swapu

Bajka koju sam odabrala počinje ovako:
DSC01327
Tako je bilo i sa ovim swapom. Swap partnerice se nisu poznavale, a sad jedna od njih svakako zna da, koliko god voljele bajke, obje još više vole igrane i animirane verzije istih.

Dok sam bila dijete, sjećam se da su postojale dvije verzije animiranog filma “Snježna kraljica”. Jedan je bio ruske produkcije, drugi japanske. Ruski crtići bili su mi puno draži od japanskih,  koje smo gledali na RAI kanalima, i za koje se u to vrijeme riskirao život i zdravlje penjući se na krov i namještajući antenu. Na kraju bi avantura namještanja antene bila zanimljivija  od samog crtića… Ali ruski crtići…likovi su se ljepše i prirodnije kretali, uvijek nas je neki patuljak uvodio u priču, a naslov i odjeća likova bili su ukrašeni bogatim i ornamentalnim busenima vitica, cvijeća i ruža (bit će da sam već tada zapela za One Stroke ;))

Morala sam odati jedan hommage toj uspomeni u ovom swapu!
DSC01331

 Čini mi se da je “Snježna kraljica” Hansa Christiana Andersena jedna od najistinitijih i najmoćnijih bajki s kojima sam se ikad susrela.  Ne uljepšava, ne laže i ne maskira, ljubav pobjeđuje na kraju, ali ne prije nego što daš mladost i cipele u kojima hodaš, pređeš rijeke i planine do kraja svijeta, i na samom kraju od nemoći samo legneš i zaplačeš. Da, postoje ogledala u kojima se stvari čine ružnijima i zločestijima nego što jesu. Srca se doista lede od hladnoće i to boli,  ali ljubav koja gori strpljivo i dugo može doista spasiti i ozdraviti takva srca.

Kao netko tko je opetovano pročitao jako mnogo bajki i susreo jako mnogo djece, znam da ova na djecu ne ostavlja dobar dojam nakon prvog, ili nekoliko prvih čitanja. Boje se. Duga je. Ne razumiju je. Ipak, toplo preporučujem uvesti ju u živote svih koji su za nju spremni, iz emocionalno-higijenskih razloga. Prije svih prinčeva na bijelim konjima i dokonih princeza koje čekaju iste….
Evo što je moja bajka još napravila od mene…
..dnevnik u A4 formatu…

DSC01324
“I u najhladnijem kutku zime skriveno je toplo srce”. Vidite li ga?

…obruč za kosu…
DSC01220

…okvir za fotografiju; vlastita ilustracija,ručno oslikan akrilnim bojama s dodatkom paste-snijega…
DSC01329

Paket je izgledao ovako izvana i iznutra:
DSC01321 DSC01322

Druga bajka u ovoj priči također visoko kotira na mojoj listi omiljenih, i jako sam sretna što sam ju dobila za partnericu! Bajka je to koja nas podsjeća da ono najvrjednije u životu već imamo, da ne treba nikud daleko ići po to i da je najveća snaga u nama samima. Ako se već i odlučimo na takvo putovanje, onda neka bude zbog samog doživljaja i iskustva putovanja.
Gore navedeno je, naravno, samo jedan osobni doživljaj, kojeg možete a i ne morate uvažiti. Ali na sljedeće svakako obratite pažnju, mnogo više o samoj bajci će vam reći ona:
DSC01409
Sigurna sam da već čujete “Somewhere over the rainbow” i da vam naviru sličice klapuckajućih glitter crvenih cipelica na žutom pločniku…Od velikog uzbuđenja primitka paketa, zaboravih ga fotografirati umotanog …zasram, zastid….nadam se da ćete oprostiti ovaj previd.

Dakle, moja filmofilska partnerica Marina poklonila mi je još i ove divotice…
DSC01403 DSC01407

..broš,lančić i kovčežić iz craftzee tvornice, u prekrasnom spoju “mađioničarskog” i glitterastog designa, koji neodoljivo asocira na jedne od najpoznatijih cipelica na svijetu,te obruč za kosu kakvog bi mi Judy Garland osobno iščupala iz ruku da ga je kojim slučajem ugledala. Marina osobitu pažnju poklanja urednosti i kvaliteti izrade, svakako preporučujem da ćirnete i ostale zanimljive accesssoires koje nudi u svom WooHoo dućanu.
Što kažete, ha?Pin It

13 komentar(a):

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaa, sva sam se razniježila ovako rano ujutro, čitajući post i pijuckajući kavu. I jedna i druga bajka i kod mene su među omiljenima.
    A pokloni su prekrasni ... bajkoviti.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Prelijepe poklone si izradila , a i dobila :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasan swap, baš odličan tekst. Jedan dio teksta o tvojoj bajci me jako dirnuo. Baš dobro da ste se našle :)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan izbor bajke i super si napravila, baš sve lijepo asocira na rusku zimu...a i dobila si super poklone, kao što sam i očekivala od Marine :)

    OdgovoriIzbriši
  5. predivan swap! draga sorry zaboravila sam na prezentaciju u petak :(

    OdgovoriIzbriši
  6. Šta reći, predivne stvarčice vi napraviste, baš bajkovito...

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala, hvala, hvala... od srca hvala... i za prekrasne poklone i za ovaj divan post :)
    Ja ću objaviti kod sebe danas... pokušala sam uhvatiti dan da lijepo pofotkam sve, ali nejde, morat će photoshop raditi svoje ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Prelijep opis bajki (recenzetnski) koji me vratio u djetinjstvo jer sam i ja uz Ledenu kraljicu, Heidi, Pinokia i Petra pana proživljala divne dane...Toliko sam uživala u priči da su mi promakle fotografije pa sam morala ponoviti no u mirovini sam pa je svo vrijeme ovog svijeta moje, priča te i u radovima vinula u visine...Možemo li očekivati koju knjigicu, rado bi tvoje bajke čitala svojim "malim zvijerčicama". Do čitanja...

    OdgovoriIzbriši
  9. E stvarno si majstorica... i u pričanju pričica i izradi bajkovitih detalja!!!
    Ma vidim ja da ste obje istinski uživale u izradi poklona:)

    OdgovoriIzbriši
  10. krasan post i fantastični radovi :-D
    baš me dirnila tvoja priča...

    OdgovoriIzbriši
  11. već sam spomenula na postu koji je objavila Marina Krmpotić, savršeno ste to odradile, najljepši pokloni za giveaway :) :)

    OdgovoriIzbriši
  12. pardon, najljepši postovi za swap :) :)

    OdgovoriIzbriši