• OSP Radni listovi

  ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

 • wOil "zelena revolucija"

  Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

 • OSP G.K. M.Marulića Split

  Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

 • Frankfurt Messe 2. put

  Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

 • HM gost: Jimmy Leslie

  Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

subota, 28. siječnja 2012.

hobbyManiaK Gost - Tatyana Kudryavtseva

 

Tijekom nekoliko sljedećih dana šaljem vam slatkiše- info-minijature s  frankfurtskog CREATIVEWORLDA,  najvećeg godišnjeg sajma slikarskog,  hobby materijala, papira i svega srodnog i omiljenog svakom kreativcu i profesionalcu stvaralačkog usmjerenja. Nakon prvog dana u toj zemlji čudesa, znam samo da će trebati mnogo postova da prepričam sve što se tamo može vidjeti. I to samo ako pronađem oči koje su mi ispadale putem :)))).  Osim što htjedoh svjedočiti i uživo doživjeti obilatost i strku Frankfurt Messe-a, jedan mi je određeni štand  bio posebno zanimljiv, i prava je poslastica za sve ljubitelje One Stroke Paintinga i dekorativnog slikanja uopće.

Čast mi je i zadovoljstvo vam predstaviti vam Gošću hobbymaniaK-a - Tatyanu Kudryavtsevu, predivnu i talentiranu umjetnicu i učiteljicu tagil slikarstva.

DSC01739

Tagil slikarstvo često zovu ruskom verzijom One Stroke-a. Da, tehnike dijele mnoge elemente, ali se i ponešto razlikuju. Osim što je tagil tehnika mnogo starija (datira još iz 18. stoljeća),  radovi tagil škole daju prepoznatljiv vizualni identitet ruskom stilu dekorativnog slikarstva i imaju veliku ulogu u nacionalnoj kulturi uopće. Jedan od najpoznatijih motiva je tagil ruža:

DSC01729   DSC01730 

DSC01735   DSC01733

Fotografije su snimljene uz dozvolu autorice.

Tatyana slika već 20 godina, ima svoj studio u Moskvi i održava tečajeve i radionice. U Frankfurt je došla predstaviti novu liniju kistova potpisanu vlastitim imenom i održati prezentacije.  

DSC01728        DSC01736

Isprobah nekoliko tih ljepotana, nabavih si nekoliko i učih od Majstorice.

Hvala ti, Bože!

Pin It

6 komentar(a):

 1. Ovo je čarobno. A pomisao da šećem štandovima hobby tematike ...neeeeeee... bilo bi previše za moje srce :)) Bolje sam na sigurnoj udaljenosti i preko ovakvih postova čitam o divotama.
  Lijep pozdrav :))

  OdgovoriIzbriši
 2. O, blago tebi, vjerujem da je taj sajam stvarno zamlja čudesa, baš se veselim čitati izvještaje. Ova kutijica s ružama na ljubičastoj podlozi mi je pre-prekrasna;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Jedva čekam da i nama preneseš znanje,nestrpljivo čekam nove radionice, a i postove!

  OdgovoriIzbriši
 4. tagil tehnika? vrlo zanimljivo! ostavlja mi neobičan dojam - mračno i lijepo se prepliću.

  OdgovoriIzbriši
 5. prekrasno,nadam se da ces nas uskoro uputiti u ono sto si tamo naucila:))

  OdgovoriIzbriši