• OSP Radni listovi

  ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

 • wOil "zelena revolucija"

  Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

 • OSP G.K. M.Marulića Split

  Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

 • Frankfurt Messe 2. put

  Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

 • HM gost: Jimmy Leslie

  Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

srijeda, 12. rujna 2012.

Tjedan zlatnih radionica

 

Prošlog tjedna održala sam dvije radionice na kojim smo kombinirali zlatne listiće s svim mogućim vrstama decoupage papira i srodnih mu materijala ;)  Na prvoj smo ukrašavali drvenu kutijicu, a na drugoj veliki stakleni tanjur.

   slika      najava tanj

Jedan od najpopularnijih decoupage papira, glamour soft, poseban je po reljefnim zlatnim detaljima i svojoj poluprozirnosti. Dok su drugi papiri ili sasvim pokrivni  ili sasvim transparentni, soft glamour papir se prozire samo na svojim svijetlijim dijelovima. Možete ga prepoznati i na dodir – ima karakterističnu tanku i glatku teksturu i  “šuštav” zvuk. Za njegovo lijepljenje potrebno je nešto više ljepila – ne namače se u vodi, pa nije toliko podatan kao drugi papiri. Poigrali smo se tako s njegovom prozirnošću, istaknuvši je u kombinaciji s klasičnim decoupage papirima s motivima  nota i slova.  Pogledajte kako je rub kutijice ukrašen zlatnim listićima istaknuo detalje s papira! Donji dio kutijice obojali smo akrilnom bojom, patinirali i ukrasili pečatima i zlatnim antique i ljubičastim wax pastama.

 

Na dugotrajnijoj subotnjoj radionici tehnikom obrnutog decoupagea ukrašavali smo veliki stakleni tanjur. Ovaj put smo koristili sve dostupne varijante zlatnih listića ( proizvođača Pentart) –jednobojne zlatne i srebrne te “šarene” bakreno zlatne i oksidirano zlatne (sa zelenkastim dijelovima). Romantični motivi sa rižinih papira zahtijevali su različite kombinacije, a njima smo prilagodili i boje antique pasti koje smo utrljavali u pukotine dvokomponentnog laka za raspucavanje.

Nakon laka za raspucavanje, decoupagea i zlatnih listića na tanjur smo zalijepili i čipka papir, koji je na pravi način zaokružio ovu starinsku i romantičnu kombinaciju.

S obzirom na mnoštvo upita o svim tehnikama koje smo upotrijebili na ovom staklenom tanjuru, odlučila sam uskoro napraviti dva tutoriala, u kojima ću detaljnije objasnite sve materijale i postupke koje smo koristili. Stay tuned..;))

Pin It

8 komentar(a):

 1. Jako mi se sviđaju radovi,iako moram priznati slab sam poznavatelj novih vrsta materijala sa kojima se radi,u svakom slučaju drago mi je vidjeti nešto novo i lijepo:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Prekrasne su mi kutije. Baš sam htijela vidjeti nešto sa zlatnim listićima jer sam ih naručila. Jedva čekam tutorijale.

  OdgovoriIzbriši
 3. Svi su radovi savršeni! Jedva čekam tutoriale :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Ovo sto izgleda kao novcanica mi super izgleda ..
  Moj Savjetnik

  OdgovoriIzbriši
 5. Pa ovo je zaista,ono stvarno,jako lijepo!

  OdgovoriIzbriši
 6. Nadam se da će i subotnja radionica biti u zlaćanom ozračju da se zaokruži zlatni tjedan!

  OdgovoriIzbriši