• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

petak, 5. listopada 2012.

Buđenje Božićnog Terorista

Iako se u Splitu još kupamo, iako dnevne temperature zraka iznose i do 30 stupnjeva, iako još ne mogu prošetati svoje nove Mary Jane-ice ( o njima više u zasebnom postu), Božićni Terorist u meni se probudio. Probudio i odmah krenuo u akciju.

 

cp2

 

Iako je o tome do sada na blogu već bilo riječi, da pojasnim ponovo: nadimak sam dobila od članova šire i uže obitelji nakon višegodišnjeg tjeranja istih na različite poslove u predbožićno vrijeme. Razgledavanje, preslušavanje, posjećivanje, prikupljanje, rezanje, pravljenje, mućenje ( izvedeno od “mutiti”, op. B.T.), pečenje, rezbarenje, djeljanje, oblikovanje, čišćenje, gošćenje, bojanje, lakiranje, razabiranje, rezanje, šivanje, kićenje, kuhanje, pranje, kupovanje, zamotavanje, pisanje, ukrašavanje….nema glagola u kojem se nisu oprobali svi, od 0.99 do 99.99 godina, bez iznimke. Svake godine predbožićno razdoblje započinjalo je sve ranije i ranije – eto, dogurali smo do početka listopada. Žao mi je samo što nemam peć, da natjeram Zakonitog da nacijepa drva. Ta mi sličica fali u doživljaju. Živi sam dokaz iskrivljene slike Božića u Hrvata.

Ove godine sam, opet, povela primjerom i započela sama s pripremama. Odabir je pao na country painting, kojeg obožavam i kojeg, najviše od svih tehnika koje sam radila ,osjećam nekako najbližem sebi. Fascikla za recepte ( design L. Deptula) nešto je jednostavnija za izradu, dok je drvena vješalica ( design a la moi) puna detalja i trebalo mi je  više vremena dok sam je potpuno završila.

cp3

r5

 

Ne žele priznati, ti moji ukućani, da im na kraju bude baš drago. Evo, jedina je iznimka Prvorođeni, koji je to lani javno priznao i obznanio, te ničim izazvan, potpuno samoinicijativno i autonomno dao svoj prilog:

              DSC01598  

Rekla bih vam možda i više o tome, da nisam obećala da neću (citiram:) “njegove fotografije objavljivati na blogu, spominjati ga u bilo kakvom smislu te time narušiti njegovani mu image  ili, ne daj Bože, spomenuti mu ime ili kakve aktivnosti u kojima je sudjelovao.” 

Kako se ne bih zadržala samo na bližnjima, odlučila sam proširiti aktivnost i na moje drage polaznice, koje, sudeći po reakcijama, jedva čekaju ove radionice. “Country painting vješalica” popunila se munjevitom brzinom, pa vam mogu obećati da ćemo fasciklu raditi već u studenom. Taman na vrijeme da je možemo popuniti receptima za kolače, jupiiiii!

Pin It

13 komentar(a):

  1. lol, terorist je moga odspavat još bar ovaj misec, vidiš li ti kakvo je vrime vani ;)
    ali ovo šta si napravila je fantastično, naročito vješalica <3
    razumin i dite, i moj je takav :p
    reka mi je čak da ako otvorim fb da će se odselit iz kuće ili umrit od srama... eto je preživija ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tinejdzeri :)))))))))
    Sad sledi 2 meseca bombardovanja crveno-zelenim i cimet i vanila? Njaaammm ;)))
    Cekaju se Meridjejnice :) Mozda i dozoves kisu :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je još totalno neprirodno razmišljati o Božiću kada se još kupam i sunčam :D Ali čim zahladi i osjetim miris Božića u zraku (samo meni poznat miris, svi ostali mi se čude kad to izjavim hehe) onda ću vjerojatno razmisliti o tome što bit mogla izraditi za ove praznike :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Moram priznati da mi baš godi ovaj tvoj post,ja sam totalni fan Božića,ali doduše kod nas vrijeme još varira a čim zahladi meni je odmah Božić na pameti.
    Ova vješalica mi je baš genijalna:)

    OdgovoriIzbriši
  5. He-he... a ja mislila da sam jedina.... super su ti uradci....

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam jučer bila u Bauhausu i taman su izvadili božićni dekor. Osjećala sam se kao Alisa u zemlji čudesa :D... and the christmas is ON baby :-))))

    OdgovoriIzbriši
  7. ja isto volim Božić i sve što taj dan sa sobom nosi, od kolača do dekoriranja. najdraži dio mi je ići u polje tražiti smriku,po mogućnosti što veću tako da ne može ući kroz vrata :)
    tako da mislim da nisi baš puno uranila ;)
    vješalica super izgleda

    OdgovoriIzbriši
  8. bah...tko ih šiša.Kako ti je ovo sve lijepo.molim jedno mjesto per moa,u mislima,of course :(

    OdgovoriIzbriši
  9. hahaha da božićni terorist, presmiješno :)))

    i ja bi tu vješalicu, baš je fora :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Haha ima nas još takvih, danas u Mulleru vidim božićne dekoracije i nisam mogla odoliti da ne kupim malo "repromaterijala"!
    (nadam se da će u studenom biti repriza country paintinga)

    OdgovoriIzbriši
  11. Da li se ovo moj komentar izgubio? Nije ni čudo s obzirom čiji je, jer i ja sam po malo, kao i moji izgubljeni komentari.

    Volom Božić i sve u vezi s njim, a to znači i teroriste kao što si ti! Samo napred!

    OdgovoriIzbriši
  12. Super! Jedva čekam, možda i nas ovdje dopadne koja crtica iz radionica.
    Ne veli se uzalud da jabuka ne pada daleko od stabla.
    Ja sam konačno skužila kak rješiti ove potvrde rijećima... da vidimo...

    OdgovoriIzbriši
  13. da terorista,hahah. ali super je sve cega se uhvatis :)

    OdgovoriIzbriši