• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

utorak, 26. ožujka 2013.

100 godina Šegrta

 

Ove godine se u knjjižnicama diljem Hrvatske obilježava stogodišnjica “Šegrta Hlapića”, jednog od najpoznatijih djela hrvatske dječje književnosti.

 

DSC06945

Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu pokrenula je projekt “100 godina Hlapića”, u sklopu kojeg će se održati niz aktivnosti, događaja i radionica na temu šegrta i šegrtovanja, te će se, između ostalog, djeca i mladi imati prilike upoznati s različitim obrtima i zanatima, suvremenim i tradicionalnim, kroz praktične radionice koje će im voditi  Majstori Mrkonje  tih zanata.

DSC06948

Radionica One Stroke Paintinga imala je čast prva otvoriti niz “šegrtovskih” radionica za teenagere. U duhu starih zanata i prema dobi polaznika  odlučila sam se za neodoljivi, meditativni strokework. Tema je bilo uskršnje jaje, no ne bilo kakvo: u jaju smo sakrili  Hlapićevske simbole, one koji ga opisuju u čuvenom citatu na prvoj stranici knjige.

DSC06953DSC06954DSC06956DSC06958DSC06959DSC06961DSC06965

DSC06966IMG_1678DSC06968DSC06969

Cijeli događaj vrijedno je zabilježila ekipa HTV-a, pa ste nas mogli pogledati i u Regionalnom Dnevniku. Za one koji to nisu stigli učiniti, evo prilike.

One stroke painting u GK Marka Marulića Split

Nekako mi se čini da ipak ne rastežem inače toliko kad pričam…valjda samo onda kad mi od treme zuji u ušima Smiješak otvorenih usta. Nešto kao u onom vicu: “Piši polako, jer ne umijem brzo čitati….” E tako i ja, samo se ovdje  radi o govoru i javnim nastupima. Većina djece pak nije imala takvih problema :).

Imali smo dvije radionice, jednu jutarnju i jednu poslijepodnevnu, a posjetilo ih je otprilike18-oro djece i mladih u dobi od 12 do 18 godina.

Knjižnica će tijekom godine priređivati mjesečne izložbe “šegrtovskih” radova. Svaki gostujući Majstor izraditi će i pokloniti knjižnici za uspomenu i prigodni bookmark, izrađen u njemu svojstvenoj tehnici.

Šaljem fotografije kad bude. Smiješak

Pin It

4 komentar(a):

  1. Baš lijepo, super su radovi ispali :))
    I baš je dobra promjena vidjeti tvoj novi post :D

    OdgovoriIzbriši
  2. ti si fantastična učiteljica, pogledaj samo ta jajca - genijalna su!
    i prekinila si video na najuzbudljivijem djelu, nisam čula nad čime se to ljudi zgražaju ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. uuu, jako lijepi radovi, bravo curke :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš vam je bilo lijepo,jako lijepo ste se organizirali i vjerujem uživali radeći i družeći se..da znaš kako sam sretna vidjevši tvoj novi post!

    OdgovoriIzbriši