• OSP Radni listovi

  ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

 • wOil "zelena revolucija"

  Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

 • OSP G.K. M.Marulića Split

  Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

 • Frankfurt Messe 2. put

  Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

 • HM gost: Jimmy Leslie

  Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

utorak, 28. kolovoza 2012.

Atelier Vaska Lipovca (1. dio)

Jedna od većih kulturoloških nepravdi koju je grad Split učinio svojim stanovnicima jest ta da ih je uskratio za stalni izložbeni prostor djela Vaska Lipovca, čovika i umitnika, akademskog slikara i kipara koji je živio i stvarao u Splitu, te u njemu  i njemu ostavio svoju bogatu baštinu.
Nepravdu se silno trudi ispraviti Vaskova obitelj i njegova tri sina, koji su povodom ovogodišnjih ljetnih Olimpijskih igara otvorili atelier i omogućili posjet svim građanima i putnicima namjernicima. Besplatno. Na dvorišnim vratima čak je i napisan i broj mobitela jednog od sinova, u slučaju da dođete a zatvoreno je, možete se najaviti i dogovoriti posjet.
 DSC04441 DSC04456
Kroz fotografije moje drage prijateljice Mirele Ribičić predstavljam vam atmosferu jednog i jedinstvenog Vaskovog  ateliera, s radovima iz ciklusa Sport. Nedovoljno velik prostor ne dozvoljava da vidimo sve odjednom, pa je, u čast Olimpijskih igara, ovaj put naglasak ipak stavljen na Sport.

Vasko Lipovac 018 . Vasko Lipovac 024 DSC04464
DSC04430 DSC04450 DSC04457
DSC04466 DSC04463 DSC04443
DSC04433

Nekoliko svojih najpopularnijih skulptura Vasko Lipovac izradio je u nekoliko verzija i veličina, pa tako i Bicikliste. Njih ste zasigurno već vidjeli i o njima čitali…. ako niste, molim vas, pogledajte link. To je komadić Splita o kakvom nećete puno imati prilike doznati drugdje.
Biciklisti Lipovac 200812 foto via Slobodna Dalmacija

O ostalim radovima iz tri preostala  ciklusa stvaralaštva – Mediteran, Erotika i Sakralno – čitat ćete u sutrašnjem postu. A ako vas put slučajno nanese do Splita do 20. rujna, do kada traju dani otvorenih vrata, navratite do Vukovarske ulice od 11 do 16 sati i potražite Plavo Stablo- originalan Vaskov rad postavljen ispred ulaza u atelier. Ne možete promašiti ;)
DSC04426Pin It

4 komentar(a):

 1. Mislim da se nikad neću prestati čuditi kako je ovaj grad uvijek bio grozan i nezahvalan prema svojim umjetnicima, sportašima i brojnim drugim ljudima koji su nešto hvale vrijedno u životu postigli... sreća pa se nekad nađu neki pojedinci kojima je stalo ispraviti greške većine :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Obožavam Lipovca, najrađe bi sve njegove skulpturice i slike imala po stanu :))

  OdgovoriIzbriši
 3. da sam barem to vidjela dok sam bila u St! uvijek propustim najzanimljivije stvari. :(

  OdgovoriIzbriši
 4. Sada si me vratila u daleku prošlost. Pre jedno dvesta godina u galeriji Sebastian u Dubrovniku, kupila sam dve reprodukcije - razgeldnice Vaska Lipovca. Za studentski džep to je jedino bilo moguće. Držala sam ih uramljene dugo, dugo godina i onda su jedno vreme nestale sa zida. Sada si me podsetila na njih, pa ću ih opet vratiti u funkciju:)))

  OdgovoriIzbriši