• OSP Radni listovi

    ONE STROKE PAINTING radni list: obostrani tisak, plastificirano. Uključuje prikaz svih poteza, vrstu kistova i popis korištenih boja. Autor: KRISTINA UVODIĆ OSCI-2

  • wOil "zelena revolucija"

    Veliko hvala svima koji su se družili s nama na današnjoj prezentaciji! Drago nam je čuti da vijesti o wOilsima putuju munjevitom brzinom-svi naši današnji posjetitelji bili su jako dobro "teorijski" upućeni, pa nam nije preostalo ništa drugo nego da vam i demonstriramo ove nevjerojatne i fenomenalne boje u praksi. Za 30-tak minuta nastala je ova slika sa svim osobinama klasičnog slikanja uljima, no nakon završetka kistove smo oprali-vodom! Prva, uvodna radionica u svijet wOilsa na rasporedu je već za nekoliko dana, a slijedi i mnogo novih...stay tuned

  • OSP G.K. M.Marulića Split

    Još jedna u nizu BESPLATNIH prezentacija ONE STROKE PAINTING tehnike, ovaj put u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

  • Frankfurt Messe 2. put

    Jučer se vratih doma s puta. Po drugi put posjetila sam CreativeWorld u Frankfurtu, najveći europski i svjetski sajam u art & hobby svijetu. Sve što možete i ne možete zamisliti, već poznato i nepoznato, proizvedeno i tek zamišljeno, popularno i anonimno, profesionalno i amatersko došlo je u Frankfurt predstaviti se u gomili od više od 3000 izlagača i 100 000 posjetitelja...

  • HM gost: Jimmy Leslie

    Jimmyja sam primjetila prvi put u Frankfurtu prošle godine, 2012. , dok je sprejao po platnu višemetarsku sliku na najvećem štandu na sajmu i pravio vjerojatno najveći nered ikad viđen tamo. U trenutku kad sam ja prolazila, nije bilo posjetitelja oko njega, pa sam mogla neometano promatrati taj prizor...

Best Blogger Tips

Share

subota, 17. studenoga 2012.

Tečaj Lynne Deptula i pozdrav iz Milana!

 

DSC05565 DSC05564

DSC05568 DSC05567

 

Veliki pozdrav sa sjevera Italije, točnije iz okolice Milana, gdje sam u gostima kod drage prijateljice i kolegice Rose Zampino i njene obitelji! Povod svega višednevni je tečaj Lynne Deptula, dekorativne slikarice kojoj se, znate već, odavno divim i o čijim sam vam designima već pričala i koje jednostavno obožavam! Lynne, Učiteljica je, po struci, životnoj ulozi i s velikim U, a svoje tridesetogodišnje iskustvo dijeli svakom svojom riječju, savjetom i potezom kista!

   DSC05566

Toliko je tehnika dekorativnog slikanja danas poznato, toliko ima stilova, caka i alata….ali ono što Lynne Deptula i njen stil čini jedinstvenim i prepoznatljivim jest neobična kombinacija country i decorative paintinga. Znate li koji je poseban kist kojeg Lynne koristi? Nema ga! Iako posjeduje cijeli arsenal, radovi koje ćete vidjeti u ovom postu napravljeni su plosnatim kistom i linerom! A znate li koji medij koji pomaže da radovi u njenoj tehnici izgledaju tako prozračno, trodimenzionalno i prekrasno? Niti jedan! Lynne živi samu srž dekorativnog slikarstva- voda i boja su sve što joj treba da čarolija oživi.

Današnji dan provela sam slikajući od 9 do 19 sati, s pauzom za ručak od pola sata. Dva projekta i tona  malih tajni velikih majstora učinili su ovaj dan nezaboravnim! Drage moje polaznice tečajeva, toliko sam vas se puta sjetila danas, dok sam sjedila u vašoj ulozi i govorila: “Čekajte, čekajte, nisam gotova….!” i “ Može li pauza?” :))) Ljubaca vam šaljem sto, i jedva čekam sve podijeliti s vama, jer je ovo za vas koliko i za mene! Na ovim radovima nedostaju još završni detalji, a na njih ću prionuti odmah čim napišem ovaj post.

“Učenikom ćeš se zvat, dokle ne naučiš…” , kaže Tonći P. Marović. Učenje ne prestaje nikad, bilo kakve vrste, a u trenucima kad se dogodi da je to učenje lijepih stvari i s dragim ljudima, svakim svojim djelićem uživam u tome!DSC05579

Tečaj traje još nekoliko dana,  a sutrašnji projekt najveći je slikarski izazov kojeg sam imala do sada. Planiram sjediti u magarećoj klupi…..;) Bit će vam jasnije kada budete vidjeli fotografije, a do tada…idem se naspavati ;).

Pin It

10 komentar(a):

  1. Kristina Kike Uvodić...ja sam zavidna!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidim da uživaš i da ti je baš lijepo, drago mi je :)) sretno dalje s učenjem i druženjem, jedva čekam vidjeti još slika :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo, Kristina! Ovo je predivno! Samo ti i dalje uči da to znanje možeš prenijeti dalje, nadam se da ću i ja jednom stići do tebe. I uživaj u Milanu i prijateljicama!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma vidi ti nje!! Posalji neku razglednicu na pauzi :))

    OdgovoriIzbriši
  5. wow! Nemam rijeći. Prekrasno, jedva čekam vidjeti ostatak. Pozdrav tebi i pozdravi za gospođu Lynne. Uživaj još tih par dana

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo Kike, vrijedna učenica i savršeni radovi, nestrpljivo čekamo nove raionice u prosincu!

    OdgovoriIzbriši
  7. @Tatjana- jako mi je žao zbog toga, jer si mi baš simpatična. Što misliš o tome da našu vezu prebacimo na višu razinu ;)))? @MattieMo, AnaMaria, Ghostice, Lile hvala vam od srca! MPL- šalji adresu, da znam za ubuduće ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uuuuuu...daj šta daš :D

    P.S.
    Namjerno neću one postove poslije ovog komentirati jer ćeš misliti da me zavist prošla...ali nije. Ako mi hoćeš pomoći onda žvrljaj neke fleke i packe,molim lijepa!

    OdgovoriIzbriši
  9. bravo kike nasa! doći ću i ja jednom na to dekorativno slikanje kod tebe na radionicu!

    OdgovoriIzbriši